Aktif karbon filtreler, suda istenmeyen klor, renk, tat, koku veren eriyik gazlar, artıklar ve organik maddelerin arıtımı için kullanılır. Aktif karbon filtre verimliliği, filtre yatağında kullanılan aktif karbonun özellikleri ve suyun filtrasyon hızının doğru seçilmiş olmasıyla belirlenir. Aktif karbon mineralinin kullanım ömrü, suyun kalitesi ve arıtılan suyun miktarına göre değişkenlik gösterir.
Aktif karbon ile ilgili önemli bir husus, mineral yatağının bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşturabilmesidir. Çünkü aktif karbon, organik maddeleri bünyesinde biriktirir ve eğer suda bakteri varsa, bakteri bu organik maddeleri besin olarak kullanarak üreyebilir. Bu durumda bakteri kaçağı oluşumu mümkündür. Bu sebeple aktif karbonun öncesinde ve sonrasında suyun dezenfekte edilmesi önemlidir. Tam otomatik kontrol sistemleri ile donatılmış bu cihazlar, belirli periyotlarla gerekli ters yıkama ve rejenerasyon işlemlerini insan müdahalesine ihtiyaç duymadan, istenilen anda kendiliğinden gerçekleştirir.
Standart Özellikler:
- Sudan etkilenmeyen FRP veya boyalı karbon çelik gövde
- Tam otomatik otomasyon sistemi
- Kullanıma uygun model
- Üstün nitelikli mineraller
- İnsan müdahalesiz minimum bakım
- Düşük enerji ve işletme maliyeti
- 10 bar tank test basıncı
- 2 – 7 bar çalışma aralığı
- Maksimum 50°C çalışma sıcaklığı
Aktif Karbon Filtre Nedir? Genel bir tanımla, aktif karbon, suda bulunan koku, renk ve tat bozukluğunun giderimi için kullanılır. Bu tür problemlerin birçok açıklaması olabilir ve genellikle organik kirliliğin neden olduğu problemleri çözmenin en etkili yollarından biri aktif karbon kullanmaktır. Ayrıca, suyun içerisinde bulunabilecek serbest klor, petrol ve petrol yan ürünleri, diğer organik maddeleri absorbe etmek için de kullanılabilir.
Kullanım Alanları:
- Ters osmoz öncesi ön arıtım yapılması
- Endüstriyel suların arıtım aşamaları
- Atıksu ve gri su arıtımı sonrasında bahçe sulamada
- Yeraltı suyu arıtımı
- Yüzey sularının arıtımı
- Temiz su temini